Riivi suvikõrvits ja sega siis teelusikatäie soolaga. Jäta mõneks ajaks seisma ja pigista siis sõelal eraldunud mahl välja. Suvikõrvitsast eraldub üsna muljetavaldaval hulgal mahla.
Klopi munad lahti ja tõsta sinna juurde kuivemaks pigistatud suvikõrvits, väiksemateks tükkideks rebitud mozzarella, 100 grammi parmesani juustu, hakitud küüslauk ja jahu. Maitsesta soola ja pipraga ning hakitud basiilikuga. Sega kõik läbi ja kalla siis 24-26 cm läbimõõduga ja võiga määritud koogivormi. Laota peale viilutatud tomatit ja ülejäänud parmesani juust.
Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta 40-50 minutit või kuni pirukas on kuldseks küpsenud. Küpsust võid kontrollida tikuga ehk siis piruka keskosasse torgatud puidust tikk peaks jääma puhtaks. Tõsta ahjust, jahuta veidi ja serveerides rebi veel peale täiendavalt basiilikulehti.