Tõmba suvikõrvitsast kartulikoorijaga õhukesed ribad. Tõsta kaussi ja raputa peale soola. Sega läbi ja jäta kümnekonnaks minutiks seisma. Pigista siis suvikõrvitsat õrnalt, et üleliigne mahl eralduks. Kalla mahl ära ja kasuta see mõnes teises toidus ära. Piserda kuivemaks pigistatud suvikõrvitsat oliiviõliga. Tõsta kõrvale.
Rulli sulatatud tainaplaadid jahusel pinnal veidi õhemaks ja joonista noaga taina servast umbes 1 cm kaugusele “raam” nii, et pealmine kiht on läbi tõmmatud ja alumine kiht jääb terveks.
Sega kitsejuust hakitud või riivitud küüslaugu ja poole parmesani juustuga. Maitsesta värske hakitud pune ja/või tüümianiga. Võid lisada ka veidi soola. Laota kitsejuustukreem tainaplaadile joonistatud raami keskosale. Sinna peale laota suvikõrvitsalaastud ja nendele puista teine pool riivitud parmesanist.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 20-25 minutit või seni, kuni pirukad on ilusti kuldsed ja küpsed. Tõsta ahjust ja piserda veel pirukaid oliivõliga ning puista peale täiendavalt värsket punet ja/või tüümiani. Võid pirukatele lisada ka tükeldatud suvikõrvitsaõisi.
Suupistesaiade valmistamiseks laota ciabatta või muu saia viilule toorjuust ja toorjuustule laota suvikõrvitsalaastud. Sinna peale puista riivitud parmesan, piserda oliiviõliga ja küpseta saiad ahjus kuldseks.