Go Back

Lihtne ahjulõhe, seltsiks kapsas kalamarjaga

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1-1,5 kg metsik lõhe või forell roogituna
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 1 tl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Tillioksi ja -varsi võimalusel koos õisikutega
  • Sidruniviile
  • 3-4 küüslauguküünt tükeldatuna

Kapsas ja kalamari:

  • 2 sl oliiviõli
  • 20 g võid
  • 200 g noorema kapsa lehti tükeldatuna
  • 4-5 rooskapsast lehtedena
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Värsket hakitud tilli
  • 2-3 sl kalamarja

Instructions

  • Kala valmistamiseks kuivata esmalt kala seest ja väljast majapidamispaberiga. Piserda kala oliiviõliga ja maitsesta soola ja pipraga nii seest kui väljast. Säti kala kõhuõõnde sidrunirattaid, tillioksi ja küüslauku. Seo kala paarist kolmest kohast majapidamispaberiga kinni ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit sõltuvalt kala suurusest. Suurema kala puhul võib küpsemisaeg veel pikem olla. Lülita ahi grillrežiimile ja küpseta veel umbes 5 minutit, et kala pruunistuks ja nahk krõbedaks muutuks. Tõsta kala ahjust ja jaota taldrikutele. Lisa kalale veidi kalamarja ja värsket tilli.
  • Samal ajal kui kala küpseb, valmista kapsas. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi õli ja lisa pannile ka või. Lase võil sulada ja tõsta siis pannile tükeldatud kapsas ja rooskapsalehed. Kuumuta umbes viie minuti jooksul läbi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveerides puista peale hakitud tilli ja säti paar lusikatäit kalamarja. Serveeri kapsast koos kalaga ja juurde võid pakkuda ahjukartuleid ja meelepärast kastet.