Go Back

Röstitud tomati supp

Total Time55 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 2-2,5 kg hästi küpseid tomateid
  • 8 küüslaguküünt lamedaks vajutatuna
  • 50 ml oliiviõli
  • Mõned tüümianioksad
  • Soola ja pipart
  • 5 dl köögiviljapuljongit
  • ½ tl tšillihelbeid või 1 tšillipipra kaun tükeldatuna
  • Maitsestamiseks veidi suhkrut
  • 1 dl 35%-list koort soovi korral
  • Värsket basiilikut serveerimiseks

Instructions

  • Tükelda tomatid, laota ahjuplaadile. Lisa küüslauguküüned ja tüümian. Piserda oliiviõliga ja maitsesta soola ja pipraga. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde pooleks tunniks või seni, kuni tomatid on pehmed ja kergelt pruunistunud. Tõsta ahjust välja ja eemalda tüümianioksad.
  • Kuumuta pott keskmisel kuumusel ja tõsta siis tomatid ja küüslauk potti. Lisa puljong, tšillihelbed või hakitud tšillipipar ja veidi suhkrut. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda vaikselt podistades paarkümmend minutit. Püreesta siis supp ka blenderis või saumikseriga. Kui soovid, lisa nüüd koor ja kuumuta supp veel korra läbi. Kontrolli maitseid.
  • Serveerides lisa värsket basiilikut ja soov korral pudista peale fetajuustu ning nirista veidi oliiviõli.