Go Back

Itaalia õunakook. Torta di Mele

Total Time1 hour 15 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 5 suuremat õuna ca 1 kg
  • 1 sidruni mahl
  • 0,5 tl kardemoni
  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 3 muna
  • 4 dl jahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit

Kate:

  • 50 g võid
  • 50 ml suhkrut

Instructions

  • Koori ja tükelda õunad ja sega õunad sidrunimahlaga. Lisa soovi korral õuntele ka kardemon.
  • Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa või-munasegule.
  • Kata küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga. Määri küljed võiga. Kalla tainas küpsetusvormi ja laota ühtlaselt laiali. Sinna peale säti õunad ja suru õunad veidi taina sisse.
  • Katte jaoks sulata või ja sega suhkruga. Kalla õuntele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 50-60 minutit. Tõsta ahjust ja lase enne lahtilõikamist 10-15 minutit seista.