Go Back

Klassikaline Bolognese kaste veisehakklihaga

Total Time1 hour 20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 viilu peekonit tükeldatuna
  • 2 keskmise suurusega sibulat hakituna
  • 2 porgandit hakituna
  • 2-3 sellerivart hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Paar rosmariinioksa hakituna
  • 500 g veisehakkliha
  • 1 dl punast veini
  • 2x400 g purk purustatud tomateid
  • Basiilikulehti
  • 1 tl kuivatatud punet või tüümiani
  • 2 loorberilehte
  • 2 sl tomatipastat
  • 5 dl puljongit
  • Oliiviõli

Serveerimiseks:

  • 400 g spagette
  • Riivitud parmesani
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa pannile peekon ja prae, kuni peekon on krõbe ja kuldne. Lisa pannile hakitud sibul, porgand, seller ja küüslauk. Lisa ka rosmariin ja hauta kõige pannil kümmekond minutit, kuni need on poolpehmed. Tõsta veidi kuumust ja lisa siis pannile veise hakkliha. Lõhu hakkliha pannilabida abil väiksemateks tükkideks ja prae seni, kuni liha on värvi muutnud. Kalla pannile punane vein ja sega pannitäis läbi. Lisa siis pannile purustatud tomatid, hakitud basiilik ja kuivatatud pune või tüümian, loorberilehed ja tomatipasta. Sega läbi ja lisa ka puljong. Las keema tõusta, alanda siis kuumusta ja lase vaiksel tulel kaane all tunnijagu või ka veidi rohkem podiseda, kuni kaste on mõnusalt tummine ja paks.
  • Serveerimiseks keeda soolaga maitsestatud vees spagette, tõsta need taldrikule, lisa Bolognese kaste ja serveerides puista peale riivitud parmesani.