Go Back

Täistaimne Bolognese kaste läätsedega

Total Time1 hour 20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 keskmise suurusega sibulat hakituna
  • 2 porgandit hakituna
  • 2-3 sellerivart hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Paar rosmariinioksa hakituna
  • 3 dl punaseid kiirkeedu läätsesid
  • 1 dl punast veini
  • 400 purk purustatud tomateid
  • Basiilikulehti
  • 1 tl kuivatatud punet või tüümiani
  • 2 loorberilehte
  • 2 sl tomatipastat
  • 7 dl köögiviljapuljongit
  • Oliiviõli

Serveerimiseks:

  • 400 g spagette
  • Röstitud piiniaseemneid
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa pannile hakitud sibul, porgand, seller ja küüslauk. Lisa ka rosmariin ja hauta kõige pannil kümmekond minutit, kuni need on poolpehmed. Tõsta veidi kuumust ja lisa pannile läätsed. Kalla pannile punane vein ja sega pannitäis läbi. Lisa siis pannile purustatud tomatid, hakitud basiilik ja kuivatatud pune või tüümian, loorberilehed ja tomatipasta. Sega läbi ja lisa ka puljong. Las keema tõusta, alanda siis kuumusta ja lase vaiksel tulel kaane all 45-60 minutit või ka veidi rohkem podiseda, kuni kaste on mõnusalt tummine ja paks. Pehmeks ka katki keenud läätsed muudavad kastme mõnusalt tummiseks, seega võib selle kastme vabalt ka pisut pikemaks pliidile “unustada”.
  • Serveerimiseks keeda soolaga maitsestatud vees spagette, tõsta need taldrikule, lisa Bolognese kaste ja serveerides puista soovi korral peale röstitud piiniaseemneid.