Go Back

Juustuga üleküpsetatud baklažaanid tomatikastmega

Total Time55 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • 3 keskmise suurusega baklažaani poolitatuna
  • 15 g võid
  • 1 keskmise suurusega sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 300 g küpseid tomateid tükeldatuna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl tomatipastat
  • 100 g mozzarella juustu
  • 50 g fetajuustu
  • 100 g parmesani juustu riivituna
  • 1 dl köögikoort
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Lõika terava noaga baklažaanipoolikutele ruudustik nii, et viljaliha oleks läbi lõigatud ja koor jääks terveks. Piserda baklažaane oliiviõliga ja soolaga, aseta siis lõikepool allpool ahjuplaadile ja tõsta eelkuumutatud ahju 230 kraadi juurde. Rösti baklažaane ahjus 35-40 minutit. Baklažaanid peavad olema läbi küpsenud ja pealt pigem kergelt kõrbenud ehk koor tumedaks tõmbunud.
  • Sel ajal, kui baklažaanid küpsevad, valmista kaste. Selleks kalla pannile õli ning lisa siis või. Lase võil sulada ja lisa pannile sibul, küüslauk, tomatid, tšillipipar ja vürtsid. Hauta keskmisel kuumusel ja lase 15-20 minutit podiseda aeg-ajalt segades kuni tomatid on lagunenud ja sibul kuldne. Tõsta siis pannisisu blenderisse või purustajasse, lisa 1 dl vett ja tomatipasta ning töötle ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola ja pipra ning vajadusel ka tibakese suhkruga, kui kaste liiga happeline tundub.
  • Sega juustud. Pudista feta ja mozzarella näppude vahel peenemaks, lisa riivitud parmesan ja koor. Sega läbi.
  • Kui baklažaan on küpsenud, tõsta nad ahjust välja ja säti ahjuvormi lõikepind üleval. Jaota tomatikaste baklažaanidele, lisa juustusegu ja tõsta siis baklažaanid 230 kraadini kuumutatud ahju või grillielemendi alla 6-8 minutiks või seni, kuni juust hakkab sulama ja pruunistuma. Tõsta ahjust ja pudista serveerides peale veel mõned basiilikulehed.