Go Back

Korea vürtsikas krõbekana

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 600 g kanafileed või nahata ja kondita kanakintsuliha
  • 2 tl seesamiõli
  • ½ tl soola
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • 1 dl maisitärklist
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Õli praadimiseks

Vürtsikas Gochujang kaste:

  • 3 sl mett
  • 3-4 sl sojakastet
  • 3 sl vett
  • 2-3 sl Gochujang pastat
  • 2 sl riisi- või veiniäädikat
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Pöidlasuurune jupp ingverit hakituna
  • 1 tl maisitärklist
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Instructions

  • Tükelda kana parajateks tükkideks. Tõsta kaussi ja lisa seesamiõli, sool, jahvatatud ingver ja pipar. Sega läbi. Lisa tärklis ja sega nii, et kanatükid oleksid ühtlaselt tärklisega kaetud.
  • Kana küpsetamiseks on kaks võimalust. Kanatükid võib praadida õli sees pannil või siis valmistada kuumaõhufritüüris. Siis oleks hea tärklisega kanatükkidele veidi õli juurde segada, et tärklisekihil oleks võimalik krõbedaks küpseda. Pannil tuleks kanatükke praadida mõned minutid, kuni need on kuldsed ja läbi küpsenud. Kuumaõhufritüüris tuleks kanatükke 200 kraadi juures esmalt 8 minutit küpsetada, siis ümber keerata ja mõni minut veel küpsetada nii, et kanatükid oleksid kuldsed ja läbi küpsenud. Tõsta kanatükid kas pannilt või grillilt ära ja valmista kaste.
  • Kastme valmistamiseks sega kausis kokku mesi, sojakaste, vesi, Gochujang pasta, riisiäädikas ja seesamiõli. Kui kana praadimisest on liiga palju õli pannile jäänud, kalla see ära. Pannil peaks olema ca 1 sl õli. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja prae õli sees sibulat, küüslauku ja ingverit umbkaudu viis minutit. Kalla siis pannile kokkusegatud kastme ained ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda mõned minutid. Kontrolli maitseid. Sega 1 tl tärklist vähese külma veega ja kalla segu siis kastme sisse. Lase kastmel pakseneda. Sega kastme sisse kanatükid, sega ja kuumuta kaste koos kanaga veel läbi.
  • Serveeri kastet koos aurutatud riisiga ja puista peale hakitud rohelist sibulat ning seesamiseemneid.