Go Back

Mahlane mandariinikook mandlijahuga

Total Time2 hours 20 minutes
Servings: 10

Ingredients

  • 4 suuremat mandariini
  • 5 suuremat muna
  • 1,5-2 dl suhkrut
  • 200 g mandlijahu
  • 1 kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • Võid vormi määrimiseks

Instructions

  • Kalla mandariinidele külm vesi ning tõsta pliidile. Keeda vaiksel kuumusel 1-1,5 tundi. Tõsta mandariinid veest välja ja lase jahtuda. Lõika ristipidi pooleks ning eemalda seemned. Purusta köögikombainis või blenderis koos koortega ühtlase massi tekkimiseni.
  • Vahusta köögikombainis munad, lisa siis suhkur ja jätka vahustamist. Lisa mandlijahu ja küpsetuspulber ning lisa muna-suhkrumassile. Viimasena lisa mandariinimass. Kalla segu võiga määritud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 180 kraadi juures 45-60 minutit. Küpsusastet kontrolli tikuga, koogi keskossa torgatud tikk peaks jääma puhtaks. Kui kook kipub liialt pruunistuma, alanda veidi kuumust või aseta koogile foolium või küpsetuspaber peale.
  • Tõsta kook ahjust välja ning lase jahtuda.
  • Kook on parim järgmisel päeval ning säilib mahlasena õhukindlas karbis veel mitu päeva.