Go Back

Korea krõbe lillkapsas teravas kastmes

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 keskmise suurusega lillkapsas õisikuteks eraldatuna
  • Neutraalse maitsega õli friteerimiseks
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Gochujang kaste:

  • 1-2 sl Gochujang pastat
  • 1 dl toasooja vet
  • 1 sl vahtra- või agaavisiirupit võid ka suhkrut lisada
  • 1 dl ketšupit
  • 1 sl sojakastet
  • 1 tl riisi või valge veini äädikat võid sidrunimahlaga asendada
  • 2-3 peenestatud küüslauguküünt
  • 1 sl tärklist

Tainas:

  • 1 dl jahu
  • 2 sl tärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • Ca 2 dl toasooja vet
  • Panko paneeringut või riivsaia

Instructions

  • Sega esmalt kokku kastme ained.
  • Sega kokku ka taina koostisosad. Vett lisa osade kaupa, kuni tulemuseks on paksema pannkoogitaina paksune tainas. Kalla panko või riivsai taldrikule.
  • Kasta lillkapsaõisikuid taina sisse ja veereta siis pankos või riivsaias. Suru võimalikult palju pankot või riivsaia õisikute külge. Tõsta kõrvale.
  • Kuumuta kastrulis või potis õli. Kuumust võid kontrollida õli sisse visatud saiatükiga, mis peab kohe mullitades keema hakkama. Friti osade kaupa lillkapsaõisikud kuldseks neid vahepeal ümber pöörates. Ära potti üle koorma, muidu kleepuvad õisikud üksteise külge. Tõsta vahukulbiga õli seest välja ja nõruta majapidamispaberil liigne õli välja.
  • Kuumuta eelnevalt valmis segatud kastet pannil kuni keemiseni ja pidevalt segades keeda vaiksel tulel paar minutit. Lisa siis kastme sisse lillkapsaõisikud ja sega nii, et lillkapsas oleks kastmega kaetud. Teise võimalusena serveeri kaste ja õisikud eraldi.
  • Tõsta taldrikule, lisa seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat ning serveeri kohe.
  • NIPP! Seistes krõbedus kaob, seega sega kaste frititud lillkapsaõisikutega vahetult enne serveerimist.