Go Back

Kohupiimapontšikud

Total Time25 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 300 g teralist kohupiima
  • 2 suuremat muna
  • 2 sl suhkrut maitse järgi
  • 6-7 kuhjaga supilusikatäit jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soovi korral sidrunimahla või riivitud sidrunikoort
  • näpuotsaga soola
  • Neutraalse maitsega õli friteerimiseks

Instructions

  • Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde kohupiim, sega ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks ehk selline, mis ei vaju kausis laiali. Vajadusel lisa jahu.
  • Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Võid teha saiatesti ehk väikese saiatükiga õli kuumust kontrollida. Sai peab mullitades kohe küpsema hakkama. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks.
  • Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt.
  • Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja, aseta majapidamispaberile nõrguma.
  • Serveerimisel puista peale ohtralt tuhksuhkrut.