Go Back

Suupisted taimse “hakkliha” ja krõbedate riisinuudlitega

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 väikest Rooma salati pead müüakse ka little gem nime all
  • 300 g Naturli taimset hakkliha või lihapalle*
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Pöidlasuurune jupp ingverit hakituna
  • 1 keskmise suurusega punane paprika hakituna
  • 2 sl teriyaki kastet
  • 2 sl sojakastet
  • 1 sl riisiäädikat
  • 100 g riisinuudleid
  • Õli friteerimiseks
  • Serveerimiseks Felix adžikat
  • Värsket hakitud koriandrit või peterselli
  • Soola ja pipart
  • Seesamiseemneid

Instructions

  • Alusta esmalt riisinuudlite valmistamiseks. Selleks kuumuta potis või kastrulis mõni sentimeeter õli ja tõsta siis kuuma õli sisse osade kaupa riisinuudlid. Võid nuudlid kääride abil pisut lühemaks lõigata, nii on neid lihtsam friteerida. Õli peab olema nii kuum, et nuudlid kohe peale õli sisse tõstmist end õhuliseks tõmbavad. Friteeri mõned sekundid ja tõsta siis nuudlid vahukulbi abil majapidamispaberile nõrguma. Pruunistada ei ole vaja.
  • Valmista taimne hakkliha. Selleks kuumuta pannil veidi õli ja prae küüslauk ja ingver mõne minuti jooksul läbi. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on värvi muutunud. Lisa pannile tükeldatud paprika, prae kiirelt läbi ja maitsesta siis pannitäis teriyaki kastme, sojakastme ja riisiäädikaga. Lase veidi aega podiseda, et pannitäis kuivemaks tõmbaks. Vajadusel lisa soola ja pipart ning kui soovid vürtsikamat tulemust, võid veel hakitud tšillit lisada. Sega juurde värske hakitud koriander või petersell.