Suupisted taimse “hakkliha” ja krõbedate riisinuudlitega
Total Time30 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
2väikest Rooma salati peadmüüakse ka little gem nime all
300gNaturli taimset hakkliha või lihapalle*
2küüslauguküünthakituna
Pöidlasuurune jupp ingverithakituna
1keskmise suurusega punanepaprika hakituna
2slteriyaki kastet
2slsojakastet
1slriisiäädikat
100griisinuudleid
Õli friteerimiseks
Serveerimiseks Felix adžikat
Värsket hakitud koriandrit või peterselli
Soola ja pipart
Seesamiseemneid
Instructions
Alusta esmalt riisinuudlite valmistamiseks. Selleks kuumuta potis või kastrulis mõni sentimeeter õli ja tõsta siis kuuma õli sisse osade kaupa riisinuudlid. Võid nuudlid kääride abil pisut lühemaks lõigata, nii on neid lihtsam friteerida. Õli peab olema nii kuum, et nuudlid kohe peale õli sisse tõstmist end õhuliseks tõmbavad. Friteeri mõned sekundid ja tõsta siis nuudlid vahukulbi abil majapidamispaberile nõrguma. Pruunistada ei ole vaja.
Valmista taimne hakkliha. Selleks kuumuta pannil veidi õli ja prae küüslauk ja ingver mõne minuti jooksul läbi. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on värvi muutunud. Lisa pannile tükeldatud paprika, prae kiirelt läbi ja maitsesta siis pannitäis teriyaki kastme, sojakastme ja riisiäädikaga. Lase veidi aega podiseda, et pannitäis kuivemaks tõmbaks. Vajadusel lisa soola ja pipart ning kui soovid vürtsikamat tulemust, võid veel hakitud tšillit lisada. Sega juurde värske hakitud koriander või petersell.