Go Back

Peedi-kikehernepannkoogid porgandi “suitsulõhe”, sinepise kurgisalati ja mädarõikakreemiga

Total Time30 minutes
Servings: 6

Ingredients

Porgandi "suitsulõhe":

  • 300 g suuremaid porgandeid
  • 1 l vett
  • 1 sl soola
  • 2 sl rapsiõli
  • 1-2 tl vedelat suitsu lõhna- ja maitseainet
  • 1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • 0,5-1 tl soola
  • Näpuotsaga suhkrut soovi korral

Peedi-kikerherne pannkoogid:

  • 100 g Põltsamaa marineeritud peeti nõrutatuna
  • 2,5 dl kikerhernejahu
  • 1 tl küpestuspulbrit
  • Näpuotsaga soola
  • 1 sl rapsiõli

Mädarõikakreem:

  • 150 taimset toorjuustu
  • 1-2 tl Põltsamaa mädarõigast
  • 1 tl mett
  • Veidi sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Serveerimiseks:

  • Põltsamaa sinepist kurgisalatit, kappareid, värsket tilli, punast sibulat

Instructions

  • Porgandilõhe valmistamiseks koori porgandid ja keeda neid siis soolaga maitsestatud vees umbkaudu 20 minutit, kuni porgandid on pehmeks keenud. Kurna ja jahuta. Tõmba kas kartulikoorimis- või juustunoa abil porganditest õhukesed ribad. Sega rapsiõli, suitsumaitseine, valge veini äädikas või sidrunimahl, sool ja suhkur ning kalla porganditele peale. Sega õrnalt läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks maitsestuma.
  • Peedi-kikerhernepannkookide valmistamiseks püreesta nõrutatud peedid köögikombainis või blenderis. Vajadusel lisa veidi vett. Lisa peedipüreele jahu, küpsetuspulber, sool ja õli. Sega kõik läbi. Jäta vähemalt 15 minutiks seisma ja prae siis õli sees lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks.
  • Mädarõikakreemi valmistamiseks sega toasoe toorjuust mädarõika, mee, sidrunimahla ja soolaga.
  • Serveerimiseks tõsta lusikatäis mädarõikakreemi pannkoogile, lisa sinna peale porgandist “suitsulõhe” ja viimistle suupiste sinepi-kurgisalati, kapparite, tillioksa ning punase sibulaga.