Go Back

Kevadiselt roheline kartuli ja suitsuangerja salat vutimunadega

Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 Rooma salati pea
  • 300 g keedetud noori kartuleid
  • 100 g aedube
  • 100 g edamame ube
  • 100 g suhkruherneid
  • 200 g sparglit
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 200 g suitsuangerjat
  • 8 vutimuna
  • Õli praadimiseks

Salatikaste:

  • 1 tl mett
  • 2 sl sidrunimahla või valge veini äädikat
  • 0,5 dl oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Sega esmalt kokku salatikastme ained. Võid kõik ained kaanega purki kokku tõsta ja purki seni loksutada, kuni kaste pakseneb ehk emulgeerub.
  • Kuumuta pannil veidi õli ja prae kartulid kuldseks. Maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale.
  • Keeda ubasid, suhkruherneid ja sparglit 3-4 minutit soolaga maitsestatud vees ja jahuta siis koheselt külma vee all.
  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all.
  • Tõsta salatitaldrikule väiksemaks rebitud salatilehed. Lisa kuldseks praetud kartulid, tomatid, oad, spargel ja suitsuangerjas. Lisa kooritud ja poolitatud vutimunad. Nirista salatile kaste ja viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.