Go Back

Grillitud gochujang krevetid

Total Time13 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg tooreid hiidkrevetisabasid
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat või murulauku

Gochujang marinaad:

  • 2 sl gochujang pastat
  • 1-2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl mett

Instructions

  • Sulata sügavkülmutatud krevetid aeglaseks tavakülmikus.
  • Pane puidust tikud veidi aega enne grillima hakkamist vette likku.
  • Koori krevetid. Vajadusel eemalda ka soolikas. Kariamarketi krevettidel on see juba tehtud. Maitsesta krevetid soola ja pipraga.
  • Sega omavahel marinaadi ained. Lükka krevetid 3-4 kaupa vardasse ja pintselda siis marinaadiga. Jäta umbes pooleks tunniks maitsestuma.
  • Kuumuta grill ja õlita see kergelt. Grilli krevette mõlemalt poolt seni, kuni läbipaistev sisu on värvi muutnud. Väldi üleküpsetamist, krevetid küpsevad kiirelt. Küpsemise ajal võid krevette marinaadiga veel lisaks pintseldada. Tõsta grillilt ja soovi korral pintselda veel korra kastmega. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri kohe.