Go Back

Marineeritud Kreeka juustuga suvine salat

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

Marineeritud salatijuust:

  • 50 ml Extra Virgin oliiviõli
  • ½ tl tšillipulbrit
  • 1-2 küüslauguküünt hakituna
  • Paar oksa tüümiani ja punet
  • 1 pakk ehk 160 g Kortose salatijuustu

Salat:

  • Salatirohelist väiksemaks rebituna
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 2-3 lühikest kurki viilutatuna
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 1 roheline paprika viilutatuna
  • 100 g oliive
  • 150 g kikerherneid
  • 2 sl veiniäädikat
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Valmista esmalt marineeritud Kortose salatijuust. Sega purgis oliiviõli küüslaugu, tšillipipra ja ürtidega. Lõika salatijuust kuubikutekst ja tõsta siis õlimarinaadi sisse nii, et juust oleks üleni õli sees. Vajadusel kalla oliiviõli juurde. Kata purk kaanega ja jäta mõneks tunniks kuni üle öö jahedasse seisma.
  • Tõsta taldrikule salatirohelist, tomatit, kurki, sibulat, kikerherneid, oliive ja paprika. Lisa marineeritud juustukuubikud. Sega pool õlimarinaadi kogusest veiniäädikaga ning maitsesta soola ja pipraga. Nirista segu salatile. Võid salati läbi segada või jätta koostisosad taldrikule eraldi.
  • Ülejäänud õli kasuta ära salatikastmena.
  • Nipp! Õlimarinaadi võid maitsestada ka näiteks päikesekuivatatud tomatite õliga või lisada erinevaid ürte või vürtse.