Go Back

Krõbedad camembert juustuga ahjusaiad

Total Time10 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 viilu hapusaia
  • 120 g Turek camembert juustu
  • Oliiviõli
  • Õuna viilutatuna
  • Prosciutto sinki
  • Hapukat pohlamoosi
  • Tüümiani
  • Mett
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket või kuivatatud viigimarja

Instructions

  • Kuumuta ahi 200 kraadini. Piserda saiaviile veidi oliiviõliga ning rösti ahjus mõned minutid, kuni sai hakkab kergelt krõbedaks ja kuldseks muutuma. Tõsta siis saiad ahjust, aseta saiadele camembert juustu viilud ja pooltele saiadele veel õunaviilud ning tõsta veel ahju paariks minutiks, kuni juust on sulanud ja õun kergelt läbi küpsenud.
  • Tõsta siis ahjust välja. Õuntega saiadele lisa hapukat moosi ja soovi korral veel värskeid marju. Teistele saiadele lisa prosciuttot, värsket või kuivatatud viigimarja, värsket tüümiani ning soovi korral nirista ka veidi mett. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ning serveeri kohe.