Go Back

Siidine tarretatud maasikakattega kook kondenspiimaga

Cook Time15 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg4 hours
Total Time4 hours 15 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 10 Digestive küpsist
  • 60 sulatatud võid
  • Peotäis sarapuupähklid

Kondenspiimatäidis:

  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 250 g Jaani klassikalist kondenspiima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl vahukoort
  • 4-5 lehte želatiini
  • Veidi piima

Marjakate:

  • 1,5 dl marjapüreed
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 leht želatiini

Instructions

  • Purusta küpsised koos pähklitega purustajas. Kalla juurde sulatatud või, sega ja suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 22-24 cm koogivormi põhjale. Suru näppude abil puru tugevalt põhjale.
  • Hõõru toasoe toorjuust koos kondentspiima ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Vahusta koor. Ühenda segud. Leota želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta kastrulis väike kogus piima ja lahusta siis nõrutatud želatiinilehed kuumas piimas. Sega juurde väike kogus vahukoore-kondentspiimasegu ja kalla siis pidevalt segades želatiin ülejäänud segu hulka. Kalla kõik koogipõhjale ja tõsta külma paariks tunniks tahenema.
  • Püreesta maasikad või muud marjad suhkru ja vanillisuhkruga. Mõõda välja 1,5 dl marjapüreed. Leota želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Samal ajal kuumuta marjasegu kastrulis ja lahusta siis nõrutatud želatiinileht kuuma marjasegu peal. Kalla ettevaatlikult tarretunud vahekihile ja tõsta taas jahedasse, et pealmine kiht tarretuks.
  • Hoia serveerimiseni jahedas.