Go Back

Juustupätsikesed toortatrajahu ja lõhekreemiga

Total Time50 mins

Ingredients

Juustupuhvid

  • 100 g võid
  • 2,5 dl vett
  • ½ tl soola
  • 2,5 dl toortatrajahu
  • 4 suuremat muna
  • 100 g riivitud juustu
  • Värsket tüümiani hakituna
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Kaunistamiseks kalamarja soovi korral

Lõhekreem:

  • 300 g kreemjuustu toasoojana
  • Veidi majoneesi
  • 200 g kuumsuitsulõhet tükeldatuna
  • Värsket tilli hakituna
  • Soola pipart
  • sidrunimahla

Instructions

  • Kalla potti vesi, lisa või ja sool ning lase keema tõusta. Alanda kuumust keskmiseni ning lisa toortatrajahu. Sega puulusikaga, kuni tainast vormub pall, mis lööb anuma külgedelt lahti. Sega edasi keskmisel kuumusel paari minuti jooksul. Tõsta pott või pann tulelt ja jahuta tainast paari minuti jooksul seda pidevalt segades. Kui tainas on soe ja mitte enam kuum, lisa ükshaaval munad. Iga järgmine muna lisa siis, kui eelmine muna on korralikult taina sisse segatud. Kui munad on taina sisse segatud, lisa riivitud juust, hakitud värske tüümian ja paar keerdu musta pipart pipraveskist. Vormi tainast teelusika abil või käte vahel väikesed pallikesed ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelkuumuta ahi 220-210 kraadini, aseta juustupallid ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel ca 15-20 minutit, kuni juustupallid on kuldsed.
  • Täidise valmistamise jaoks sega kreemjuust koos majoneesiga ühtlaseks kreemiks. Lisa väiksemaks rebitud lõhetükid ja maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja värske hakitud tilliga.
  • Lõika juustupätsikestelt „kaas“ pealt ära ja tõsta sinna sisse lusikatäis kreemi. Puista peale värsket tilli, soovi korral lisa ka veidi kalamarja ja tõsta „kaas“ tagasi peale. Serveeri kohe.