Go Back

Krõbedad kaerakotletid kartuli-põldoa tambiga

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 pakki Kaera Märt kaerakotlette
  • 6 keskmise suurusega kartulit pestuna ja tükeldatuna
  • 300 g noori põldube kauntest eraldatuna
  • 1-1,5 dl piima või taimset piima
  • 50 g võid või taimset võid
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud tilli
  • Õli praadimiseks

Instructions

  • Keeda esmalt kauntest eraldatud rohelisi põlduba soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit. Kurna ja jahuta veidi. Koori siis ubadelt välimine hallikas koor. Tõsta oad kõrvale.
  • Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Tõsta sinna sisse kartulid keema, alanda kuumust ja keeda 15-20 minutit või kuni kartulid on pehmed. Kurna ja jäta veidi kartulikeeduvett alles. Lisa potti ka kooritud oad ja tambi kogu mass jämedalt läbi. Lisa koor ja või ning sool-pipar ja sega mass läbi. Kui tamp jääb liiga kuiv, lisa veidi kartulikeeduvett. Maitsesta lõplikult ja serveerides puista peale värsket tilli.
  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae kaerakotletid mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri koos kartuli-oatambiga ja värske salatiga.