Go Back

Vanillimekiga rabarberikissell

Total Time15 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 600-700 g rabarberivarsi tükeldatuna (noori rabarbereid kasuta koos koorega)
  • 200 g maasikaid soovi korral
  • 1-1,5 liitrit vett
  • 2 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut või ekstrapeent suhkrut
  • 2 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • 2-3 sl maisitärklist
  • Serveerimiseks vanillijäätist või vahukoort

Instructions

  • Kalla potti vesi ja sinna sisse lisa rabarber koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lase keema tõusta potitäit aeg-ajalt segades, et suhkur lahustuks. Keeda mõned minutid kuni rabarber on peaaegu pehme. Lisa siis maasikad ja keeda veel minutijagu. Sega tärklis vähese koguse külma veega ja nirista tärklisesegu potti. Kuumuta kuni kissell pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Tõsta tulelt ja jahuta. Serveeri koos vahukoore, vanillijäätise või kohupiimavormiga või joo kruusist.