Go Back
+ servings

Kuldne läätse-kõrvitsakarri kookospiima ja kikerhernestega

Total Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 2 sl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 500 g kõrvitsat tükeldatuna
  • 100 g punaseid läätsesid
  • 7 dl köögiviljapuljongit
  • 400 g purk konserveeritud kikerherneid
  • 400 g purk kookospiima
  • Veidi mett või suhkrut
  • Värsket koriandrit
  • Õli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa maitseained ning kuumuta läbi kuni need aromaatseks muutuvad. Kalla juurde tükeldatud kõrvits ja läätsed, lisa puljong ja kookospiim ja lase keema tõusta. Keeda, kuni kõrvits ja läätsed on pehmed. Vahepeal võid lisada ka kurnatud ja loputatud kikerherned. Maitseta soola ja pipra ning tibakese mee või suhkruga. Serveerides lisa värsket koriandrit. Sellist karrit võid ka pikemalt podiseda lasta, puruks keenud läätsed muudavad roa mõnusalt tummiseks ja pikk keemine ühtlustab maitseid.