Go Back
+ servings

Suupisted kilu, vutimuna, punase sibula ja herne-toorjuustukreemiga

Total Time20 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 viilu musta leiba neljaks lõigatuna
  • 16 vürtsikilu fileed
  • 8 vutimuna keedetuna
  • Põltsamaa punast sibulat
  • Tilli
  • Soola ja pipart
  • Õli

Hernekreem:

  • 300 g sügavkülmutatud rohelisi herneid
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 küüslauguküüs
  • Peotäis värsket münti võid kasutada ka tilli
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Rösti leivad. Selleks lõika leivaviil neljaks, piserda õliga ja küpseta 200 kraadises ahjus mõni minut, kuni leib on pealt krõbe ja seest veel pehme. Tõsta kõrvale.
  • Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust, küüslauk ja münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks.’
  • Suupisteid valmistades määri hernekreemi röstitud leivale. Tõsta sinna kilufilee, poolitatud vutimuna ja marineeritud sibul. Kaunista tillioksaga ja jahvata peale veidi musta pipart.
  • Hernekeemi ja punase sibulaga võid serveerida samal moel ka heeringat.