Go Back

Värvilised suupisteleivad mustal leival herne- ja peedikreemiga

Total Time19 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 6 viilu Eesti Pagari musta leiba

Herne-toorjuustukreem:

  • 200 g sügavkülmutatud rohelisi herneid
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • Peotäis värsket tilli või münti
  • Soola ja pipart

Peedi-toorjuustukreem:

  • 1 keskmise suurusega keedetud peet tükeldatuna
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • ½ tl mädarõigast
  • Soola ja pipart

Suupistete valmistamiseks:

  • Vürtsikilu fileed
  • Keedetud vutimune poolitatuna
  • Külmsuitsu forelli või lõhet
  • Heeringafileed
  • Värskeid ürte kaunistamiseks

Instructions

  • Valmista ette must leib. Selleks rösti kas rösteris või pannil vähese õliga leivaviilud pisut krõbedamaks. Lõika iga leivaviil neljaks.
  • Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga.
  • Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
  • Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu, heeringa või forelli ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.