Kes?

Esileht / Kes?

 On teemasid, millesse suhtun kirega. Toit ja toiduvalmistamine on üks neist.





Meeldib tuhnida retseptides ja kokaraamatutes, avastada uusi kooslusi, leida uusi maitseid. Maitsemaailma avardamine on ääretult põnev.






Raamaturiiulis on alati kohti puudu, kuna kokaraamatute hulk kasvab pea igakuiselt.

Ideid kogun ka reisides, olles avatud iga maa eripäradele ja traditsioonidele. Alati saab midagi uut õppida. 






Ajapikku on kogu maitse- ja toidueelistus muutunud järjest looduslähedasemaks, hooajalisemaks, loomulikumaks. Oma aias kasvanud toit lihtsalt ON parim.





Kulinaarsete retkede tulemusel – olgu need retked siis kas kokaraamatutes, interneti avarustes või ka reaalsed retked erinevatesse maailma nurkadesse – ladestub ideid ja koguneb inspiratsiooni. 

Häid asju tahaks ikka jagada – selle blogi vahendusel soovingi laiemale seltskonnale jagada nii suurepäraseid leide kui ka oma õnnestunud katsetusi.



Loodan väga, et suudan pakkuda mõnegi meeldiva emotsiooni, leidmisrõõmu või katsetamiskire nende toitude vahendusel, mida oma blogisse kirja panen. 

Juhtusin paar päeva tagasi sõitma ühe KišMiš nimega söögikoha (Azerbaidžaani köök, üks lemmikutest 🙂 ) bussi taga, kuhu oli kirjutatud midagi sellist:

Et oma elu targalt elada, pead teadma palju asju.
Kahte neist pea meeles.
Parem olla söömata, kui süüa ükskõik mida.
Parem elada üksi, kui elada ükskõik kellega.


Mul ei jää üle muud, kui nõustuda mõlema tarkusega! Need kaks olulist asja muudavad elu uskumatult elamisväärseks, kas pole 🙂 


Muude tegemiste kõrvalt olen igakuiselt hooajalisi retsepte jaganud Oma Maitse ajakirja vahendusel rubriigis “Hooaeg”, olnud saatejuhi-toimetaja rollis hooajal 2011/2012 kokasaates “Lusikas”, hetkel olen naisteajakirja Mari köögitoimetaja ning samuti ajakirja Toit ja Trend kaasautor ning ka kokaraamatuid, millest olen kaasalöönud, on hetkeks kogunenud juba päris mitmeid.
Head koostööpartnerid on Home Decor Baltic www.homedecor.ee, kust on pärit suur osa minu köögivarustustest ja toiduvalmistamiseks kasutatavatest nõudest.
Krõbedad saiad, mahlased praed ning hõrgud koogid valmistan Electroluxi köögitehnika abil – ahi on kombineeritud auruahi. Supid keedan valmis Electroluxi induktsioonpliidiplaadil.