Käes on see imeline aeg, kus kõik, mis kevadel istutatud ja idanema pandud, on sooja suvepäikese käes maitset ja magusust kogunud. Suve teisel poolel peaks ja võiks kogu toidulaud olla kantud hooajalisuse märksõnast, sest millal siis veel kui mitte praegu. Hetkel tasuks taimseid maitsvad kooslusi sättida nii argipäevaseks lõunaks kui pidulauale. Erinevad värsked salatid on suve teisel poolel pea kohustuslikud.

Salatitele võib seltsiks aga sättida Marta Kulinaaria uut maitsvat toodet nimega Vebab. Vebab on taimne hernevalgust mõnus amps, mis on inspiratsiooni saanud klassikalisest grillroast kebabist ning pakub sellele igati maitsvat taimset asendust. Vebab on mõnusalt maitseküllane ja mõnusa tekstuuriga puuvardaga koos müüdav toode, mida võib nii grillida, ahjus küpsetada kui ka pannil soojendada. Paku sellele mõnusale vardasse aetud roale juurde kaht maitsvat salatit – Kreeka salatist inspireeritud tomati-kurgi-fetasalatit ja ürtidest pakatavat tabbouleh´ salatit ehk kuskusi-tomati-kurgi salatit. Nii saad tulemuseks värviküllase ja maitsetest ning vitamiinidest pungil koosluse.

Vebabid Kreeka salati ja tabbouleh´ga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 Marta Kulinaaria Vebabi ehk taimset kebabi

Tomati-fetasalat ehk Kreeka salat

  • 3 tomatit tükeldatuna
  • 2-3 väikest kurki tükeldatuna
  • 1 sibul ratastena
  • 100 g oliive
  • 150 g fetajuustu taimse variandi puhul kasuta taimset fetat
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Ürdine tomati-kurgi salat ehk tabbouleh:

  • 100 g kuskussi
  • 4 hästi küpset tomatit hakituna
  • 1 pikk kurk hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • Suur punt peterselli hakituna
  • Peotäis mündilehti hakituna
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Tomati-fetasalati valmistamiseks tõsta tomat, kurk, sibul ja oliivid kaussi. Säti peale väikemaks murendatud fetajuust. Nirista salatile oliiviõli ja sidrunimahla ning maitsesta soola ja pipraga.
  • Kuskusisalati valmistamist alusta sellest, et kalla kuskus kaussi ning lisa sinna 1,5 dl keevat vett ja näpuotsatäis soola. Jäta 5-7 minutiks paisuma ja sega siis kohevaks. Jahuta ja lisa siis hakitud tomat, kurk, sibul, petersell ja münt. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning nirista peale oliiviõli. Sega kõik läbi ja kontrolli maitseid. Parima tulemuse jaoks tõsta salat vähemalt pooleks tunniks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid.
  • Grilli vebabi õliga määritud restil grillil või küpseta pannil. Serveeri koos salatitega ja meelepärase kastmega. Väga maitsev jääb vebab näiteks adžikast ja ketšupist segatud kastmega.
Suvine grill on eelseisva sooja nädalavahetuse valguses igati teema ja miks mitte proovida ära, kui mõnus jääb grillilt läbi käinud vebab koos värskete salatitega.

Postitus sündis koostöös Marta Kulinaariaga, kelle valikust leiab palju maitsvaid tooteid nii veganitele, vegetaarlastele kui ka omnivooridele.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.