Ei ole vist saladus, et olen suur kala- ja mereannisõber ja kui tahan midagi tõeliselt head, siis liigub mõte ikkagi just sinna suunda. Lemmikuteks on mitmed mõnusad kalaroad ja üheks neiks on ka marineeritud angerjas. No vahel ikka isutab.

Sel suvel avastasime, et Pärnu turul on olemas pea alati ka värske angerjas. Olles suve jooksul mitmeid kordi SEDA angerjasuppi valmistanud ja vahel ka selget angerjasuppi kas siis perele või külalistele pakkunud (selle retsepti luban ka lähiajal blogisse põlistada), siis tuli kuidagi loogilise jätkuna ka hetk, kui minu hea sõber Natalja uuris, et kas ma ei tahaks tema vanaema angerja marineerimise retsepti katsetada. Olevat pärit Kirovi kalurikolhoosi köögist ja parim angerja marineerimise retsept, mida tema proovinud. Iga täiemõistuslik inimene ei ütle ju sellisest pakkumisest ära ja nüüdseks olen juba mitu tegu angerjat purki pistnud. Hea ise süüa või külla minnes kaasa haarata. Mõnus!

Kahjuks on värske angerjaga Tallinnas lood pisut kehvemad kui Pärnus. Pärnus nimelt pakub angerjat Kalakuningate nimeline kalapood, keda paraku Tallinnast ei leia. Samas tasub turgudel ikka uurida ja küsida ehk siis korra oleme ikka Balti jaama turul tegutsevast Kalamajakast ka angerjat saanud. Aga tasub ehk ette helistada ja uurida. Niisama minnes ei pruugi kohe olla. Tartus ka asi vist lihtsam, kuna Võrtsijärve angerjat neil turul ikka liigub.

Marineeritud angerjas

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 kg angerjat tükeldatuna
  • 1 l vett (võib ka veidi vähem vett võtta)
  • 1 kuhjaga supilusikatäis soola
  • 3 sl suhkrut
  • 6-7 musta pipra tera
  • 1 loorberileht
  • 2-3 sl äädikat 30%-list

Valmistamine

  • Hõõru angerja nahka soolaga, et lima eralduks. Eemalda sisikond, pese angerjas voolava vee all puhtaks ja tükelda siis parajateks tükkideks. Patsuta angerjas majapidamispaberiga kuivemaks.
  • Tõsta potti vesi ja lisa sool, suhkur, must pipar ja loorberileht. Lase keema tõusta, tõsta potti ka angerjas ja keeda ca 15-20 minutit. Lisa äädikas ja kuumuta korra veel läbi.
  • Tõsta angerjatükid purkidesse ja kalla peale marinaad.
  • Nipp! Keeda angerjat koos pea ja sabaga. Nendelt eraldub liimainet, mis marinaadi tarretada aitab. Enne purki panemist tõsta pea ja sabatükid välja.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.