Vürtsidega ja koores hautatud šampinjonid

Esileht / Määramata / Vürtsidega ja koores hautatud šampinjonid

Väga-väga maitsev moodus seeni valmistada. Minu seeni mitte eriti armstav elukaaslane fännab seda toitu ka täiega. Retsept on pärit taaskord Nami-Nami Pille Gruusiateemalisest kokakoolist, nagu ka pommu-kartulihautis.


Vaja läheb:
500 gr šampinjone
võid
soola
musta pipart
2 dl vahu- või kohvikoort
3 tera nelki
6 tera musta pipart
1 kaneelikoor
3 loorberilehte
hakitud värsket peterselli
hakitud värsket tilli
Keera kõik vürtsid (kaneelikoor, nelk, pipraterad, loorber) marli sisse.
Puhasta seened ja lõika viiludeks (suuremad šampinjonid umbes kolmeks-neljaks), väiksemaid seeni olen mina tervelt hautanud.
Pane pannile või ja prae seeni paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Kalla peale koor ning pane koore sisse marlikotike vürtsidega. Lase madalal kuumusel haududa 45 minutit. Kui tahad koore kokku keeta, siis ära kaant peale pane. Mina hautasin kaane all ja alles lõpus ca 10 minutiks võtsin kaane ära – meile on hakanud meeldima selline vürtsika koorekastmega variant.
Võta marlikott välja ning sega juurde värsked hakitud ürdid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.