Mojito jäätis

Esileht / Määramata / Mojito jäätis

Selle jäätise sünniloos on oluline roll mängida sel Mojito toorjuustu koogil. Mojito siirup oli nii mõnusa maitsega, et tahes-tahtamata tekkis mõte sama maitsekooslusega veel mõni magusroog teha. Jäätis tundus olevat hea mõte! Suvest saati sügavkülma kirstus olnud jäätisemasina kauss sai välja kraamitud, masin töökorda seatud ning mõte teoks tehtud.

Ja tulemus – Mojito jäätis on väga-väga hea! Eriti mõnusalt tõuseb külma jäätise seest esile piparmündi värskus. Toimib jälle mojito kolmainsus – demerara annab karamellist magusust, piparmünt külma värskust ja laim mõruhaput krehvtisust. Lapsed hindasid ka üheks parimaks senisöödudest (ja nad on saanud Itaalias gelatosid maitsta mitte vähe).
Jäätise jaoks on vaja:
0,5 l vahukoort
1 purk suhkruga kondenspiima
1 dl mojito siirupit.
Mojito siirupit saab teha nii, et pane ca 150 ml veega keema hea peotäis mündilehti, kahe-kolme laimi mahl ja riivitud koor ning 50 gr demerara suhkrut. Keeda vaiksel tulel umbes 30 minutit ilma kaaneta, et vedelik veidi kokku keeks. Kurna läbi sõela ja jahuta.
Tegelikult jäi minu jaoks see jäätis veidi liiga magusaks (lastele oli samas väga sobivalt magus).
Seega võiks proovida nii, et võtta ilma suhkruta kondenspiim ja siirupisse keeta nt 200-250 grammi demerarat.
Tegevuskäik: vahusta vahukoor, sega toasoojas olnud kondenspiim vahukoore sisse ja vahusta kergelt. Lisa mojito siirup ning vala saadud segu kas jäätisemasinasse või selle puudumisel madala(te)sse nõu(de)sse ning pane sügavkülma. Ilma jäätisemasinata tehes tuleks segu vähemalt kolm korda läbi segada, kusagilt on meelde jäänud, et umbes tunni aja pärast mikseriga ning siis 2 korda poole tunni tagant kahvliga kohevust andes. Ei oska kommenteerida, kuna minul keerutas jäätise masin valmis. Kui keegi oskab ise vahustatud jäätist kommenteerida, siis olen lisainfo eest tänulik 🙂
Vt allpool kommentaare, Ragne sõnul on võimalik ilma masinata ja igasuguse järgneva segamiseta ka suurepärase tulemuseni jõuda 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.