Restoranid lähevad festivalile. Tule sina ka!

Esileht / Määramata / Restoranid lähevad festivalile. Tule sina ka!

Siinkohal peaksid taustaks kõlama pasunahelid ning trummipõrin. Valjul häälel tahan teile teatada, et juba sel reedel ja laupäeval peavad kõik toiduhuvilised inimesed pealinnast ja kaugemaltki ennast Tallinnasse Rotermanni kvartalisse sättima, taskud 2 EUR-iseid münte täis toppima ning maitsemeeled ergud hoidma.
Esmakordselt pakutakse rahvale absoluutselt suurepärast võimalust käia läbi mõne tunni jooksul 14 (!) suurepärase restorani ajutist väljapanekut ja tutvuda selle toiduga, läbi mille iga restoran tahab ennast rahvale tutvustada. Iga portsu hind on täpselt 2 EUR-i ja hõrgutisi siin jagub.

Toimub Restoranide Festival

Saime meiegi näpuotsaga katsuda ja keeleotsaga maitsta osa sellest, mis kahel päeval teie kõigi jaoks laiali laotub.
Ja, uskuge, kohale tulla tasub. Või et rumal on see, kes võimalust ei kasuta.

Meie väike festivalile eelnev ringkäik algas Mooni kohvikust ning lämbelt kuuma päeva õhtupoolikul saime proovida Mooni ajatute klassikute mini (no tegelikult mitte ka nii väga mini) variante.

Esmalt kuulus borš oma tuntud headuses. Minu jaoks senini kõikide boršide etalon, mis maitseb täpselt niisama hästi nii kuumal suvepäeval kui ka külmal pimedal talveõhtul.

Siis ka meie pere (eriti laste) üheks lemmikuks olev lambaliha kotlet. Võluv oma mahlasuses ja täiuslikus maitsetasakaalus. Kotlet, mis tõestab, et ka suhteliselt lihtsaks toiduks peetav roog võib olla hingega tehes piduroog. Kaaslaseks baklažaanihautis ja adžikamajonees.
Desserdiks magusasõprade südametemurdja  venepärane Napoleoni kook pohkamoosiga.
Ja siin tublid tegijad, kelle kätetood on võimalik juba lähipäevil Rotermannis maitsta.
 Roman Zaštšerinski Moonist
Igor Andrejev Moonist
Edasi liikusime Ribe’sse, kes Restoranide Festivalil astub välja kolme roaga.
Esmalt suitsujuustuvaht röstitud rukkitšipsiga, millel veel veidi parmesani maitset andmas. Suitsujuustuvaht on eriti kreemjas ja mõnus suitsumaitseline siid.
Siis spinatiga täidetud kanafileega mangokastmes ning ahjus kuivatatud tomatiga
Ning mehisema lihase suupiste austajatele põrsa kintsuliha, mis 13 tundi haudunud 65 kraadi juures. Lisandiks punaveini-ingveri kaste ja maamehe stiilis sibulasalat.

Dominic tuleb välja kahe roaga, millest esimene on suupiste kartuliga, millel siia tartar, vutimuna ja lõhemari.
Teine suupiste on komponeeritud kokku vasikapõsest, röstleivast, ürdikreemist ja jõhvikamoosist.

Vanas heas küüslaugurestoranis Balthasar saime maitsta meeldivalt küüslauguseid Restoranide Festivali signaalroogasid.
Esmalt selleri-küüslaugu püreesupp peekoniga, peterselliõliga ja küüslaugusaiaga. Mmmm, tõeliselt maitsetihe ja väga meeldiva maitsega supp!
Järgmisena põrsa noisette salvei ja rosmariiniga, küüslaugukartul, Kreooli kaste ning juurviljalisand.
Magustoiduks kuulus küüslaugujäätis, mis sobis kuumal suvepäeval perfektselt ringkäiku lõpetama. Meeldivalt kreemise ja samas rikkalikult mee-küüslaugune jäätis saab festivali ajaks endale ümbriseks jäätisevahvli ja nii saavad kõik huvilised ühe suurepärase jäätiseampsu endale lunastada.
Ning lõpetuseks – küüslauguteemal jätkates proovisime ära veel teod, mida sai kasta sinihallitusjuustu-või fondüüpotti ja …. oi need olid head! Kindel, et mind võib reedel kohata seal sabas, kus jagatakse tigusid 🙂
Kel soovi, võib kaasa osta ka küüslaugumett ja proovida erinevaid küüslauguseid suupisteid.
Tervis peaks päikese ja küüslaugu koostoimel küll ainult tänusõnud ütlema.
KOHTUME ROTERMANNIS RESTORANIDE FESTIVALIL!
Fotod: Lauri Laan

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.