Magushapu seafilee ananassiga

Esileht / Määramata / Magushapu seafilee ananassiga

Magushapu ananassiga sealiha on saanud Hiina toidu klassikuks. Ja mitte asjata. Hiina lõunaosast pärit ja üleilma kuulus magushapu kaste sobitub seafileega suurepäraselt. Magusasse kastmesse sobitub jällegi ananass imehästi. Troopilised maitsed annavad meie tavapärasele sealihale hoopis teise kvaliteedi. Kel vähegi pealehakkamist, võib proovida seda mõnusat rooga ka kodus teha. Värsket isetehtud toit, teadagi, on kõige parem.

4-6-le
40 minutit
300 g seafileed, tükeldatuna
200 g konserv- või värsket ananassi
1 väiksem punane paprika
1 väiksem kollane või roheline paprika
6 dl maapähkliõli friteerimiseks
1 dl maisitärklist (liha paneerimiseks)
1 muna (liha paneerimiseks)
pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
peotäis rohelist sibulat, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
Marinaad:
1 tl soola
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
Paar rohelise sibula vart, ainult valge osa, hakituna
1 sl keevat vett
Magushapu kaste
2 sl ketšupit
1 sl suhkrut
4 sl vett
1 tl maisitärklist
2 sl valget kuiva veini
Marinaadi jaoks tükelda ingver ja roheline sibul peeneks, aseta kaussi ja kalla peale kuum vesi. Tõsta tükeldatud sealiha suuremasse kaussi ja kalla peale ingveri-rohelise sibula vesi. Lisa ka sool. Lase lihatükkidel vesi enda sisse tõmmata. Lase umbes 10 minutit marineerida.
Nõruta ananass ja tükelda. Tükelda ka paprikad. Haki küüslauk, ingver ja roheline sibul.
Klopi muna lahti ja pane tärklis kaussi. Tõsta sealiha esmalt muna sisse ja veereta siis tärklises. Kuumuta pannil õli hästi kuumaks ning friteeri munas ja tärklises paneeritud sealiha kuldpruuniks. Võid seda teha osade kaupa, et pannile korraga mitte liiga palju lihatükke panna. Tõsta frititud liha õli seest välja ja nõruta majapidamisepaberil.
Valmista magushapu kaste. Selleks sega kõik kastme koostisained.
Kuumuta pannil umbes 1 sl maapähkliõli. Voki pannil paprika, küüslauk, ingver ja roheline sibul, kuni need on poolpehmed. Lisa ananass ning magushapu kaste. Lase kaste keema tõusta. Lisa nüüd friteeritud sealiha, sega kõik läbi ja kuumuta kogu pannitäis korraks läbi. Serveeri aurutatud basmati riisiga.

Retsept ilmus 2015.aasta esimeses Toit ja Trend numbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.