Kapsasupp on koduste suppide klassika ja ka minu supieelistuste seas kindlalt üks esikoha kandidaate. Või tegelikult on nii, et sel ajal, kui poest või turult tuleb neid kahekiloseid valgeid kapsapäid tarida, ei isuta mul eriti kapsaroogade järgi. Asi muutub aga kevade saabudes, kui poelettidele laotakse need armsad neoonrohelised kapsapead. Sellest hetkest alates algab meil kodus kapsahooaeg. Kui nüüd hästi järele mõtlen, siis me oleme viimaste nädalate jooksul iga päev kapsast söönud. Noore kapsa magus maiste on lihtsalt nii hea! Tavaline on see, et pistan kapsasektorid lihtsalt pannile ja praen võiga parajalt kuldseks. Pisut soola ja ohtralt tilli ning midagi maitsvamat on võimatu välja mõelda. Sobib nii hommikuse praemuna kui ka grillroogade kõrvale. Vahelduseks meisterdan aga värskekapsasuppi. Ka see on väga-väga mõnus just tänu noorele kapsale.

Selle kapsasupiga on nii, et tegelikult annab siit erinevaid variante välja aretada. Kui poisid on just trennist või jooksuringilt tulnud, eelistavad nad mõistetavalt pisut toekamat toitu. Sel juhul sätin kapsasupi sisse näiteks eelnevalt läbi praetud veisehakkliha.

Endale teen tavaliselt täiesti taimse supi ja lisan sinna näiteks brokoliõisikuid ja suhkruherneid. Miks mitte ka pisut õue pealt korjatud umbrohtu – nõgesed, nurmenukulehed, erinevad laugulised on praegu ju kõik maast üles korjamise kaugusel.

See on variant supist, mida ise armastan. Mida rohkem rohelist, seda parem 🙂

Vahel aga viimistlen suppi hoopis sulatatud juustu, koore või toorjuustuga. Mis iganes kombinatsiooni kasutada, võib kindel olla, et supp on tänu värskele kraamile tõeliselt maitsev.

Värskekapsasupp hakklihaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 200 g hakkliha nt delikatesshakkliha või lihaveisest hakkliha
  • 1 sibul hakituna
  • Pool noore kapsa pead tükeldatuna
  • 1 suurem porgand riivituna
  • 2 kartulit tükeldatuna
  • 1 l Maggi BIO puljongit sobib nii kana-, köögivilja- kui ka ürdipuljong
  • Hakitud murulauku või tilli
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine

  • Alustuseks prae hakkliha. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae see pannil läbi, kuni liha värv on muutunud. Praadimise ajal töötle liha pannil väiksemateks tükkideks. Tõsta pliidilt ära. Kuumuta supipoti põhjas veidi õli ja kuumuta õli sees tükeldatud porgandit. Õlis kuumutamine aitab porgandis sisalduvat beetakarotiini paremini omistada ja lisaks annab see supile ilusa värvi. Lisa potti tükeldatud kapsas ja kartul, lisa puljongikuubikud ja vesi ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa hakkliha supi sisse, sega läbi ja maitsesta kogu supp vajadusel soola ja pipraga. Serveerides paku juurde hapukoort ja puista supile peale hakitud murulauku või tilli.

Retsept sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.