Elegantne ja mõnusalt kreemine trühvlimaitseline seenepasteet on hõrk suutäis, mis sobib nii pidulauale kui ka igapäevaseks maiustamiseks. Seeneroogadesse sobib trühvlimaitse kui valatult, sest tegelikult on ju ka trühvel seen. Tänu trühvli intensiivsele maitsele muutub seenepasteet mõnusalt sügavaks ja umamiseks.

Seenepasteedile on peale kallatud veel tüümianiga maitsestatud sulatatud võid, mis külmikus seistes taas taheneb. Nii saad seda pasteeti leivale määrides kohe ka võise kihi lisaks. Krõbeda koorikuga saiaga…mmm…see on väga maitsev!

Trühvlimaitseline siidine seenepasteet

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 250 g šampinjone
  • 2 šalottsibulat hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 200 g toorjuustu
  • 2 sl trühvlipastat
  • Väike sorts valge veini äädikat
  • 2 sl + 50 g võid
  • Paar oksa tüümiani

Valmistamine

  • Kuumuta pannil 2 sl võid kuni see hakkab mullitama ja hauta siis või sees madalal kuumusel šalottsibulat umbes 10 minutit. Lisa tükeldatud šampinjonid ja hauta ka neid umbes 8 minutit. Lisa pannile küüslauk ja hauta paar minutit. Jahuta ja tõsta saadud segu köögikombaini või purustajasse ning lisa ka toorjuust, trühvlipasta, valge veini äädikas ning sool ja pipar. Töötle ühtlaseks ja kontrolli veel maitseid. Kalla vormi või purki.
  • Sulata pannil või koos paari tüümianioksaga. Jäta veidikeseks maitsestuma. Eemalda tüümianioksad. Tõsta lusikaga ära või läbipaistev selginenud osa ja kalla see eelnevalt purki või vormi pandud seenepasteedile. Tõsta jahedasse paariks tunniks. Serveeri värske pika saia või hapusaiaga.

Selle pasteedi valmistamisel on kasutatud Itaalia päritolu purki tehtud trühvlipastat või -salsat. Neid leiad suurematest Selveritest, Delice toidupoodidest, Stockmannist ja Kaubamajast.

Postitus sündis koostöös Delinega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.