Kohe on sõbrapäev ja nagu ikka on sel puhul oma armsaid millegi maitsva või mõnusaga üllatada. Sõbrapäeva puhul võiks midagi tõeliselt nooblit ja maitsemeeli paitavat lauale tõsta ja värskelt on just meie turule saabunud üks eriti hästi sõbrapäevaks sobiv – no vaadake seda disaini – Cremant de Limoux.

Kui mõni jook on sõbrapäevalik, siis see Cremant skoorib kindlalt esimeste seas

Blason Rouge AOC Cremant De Limoux Brut on tõeliselt elegantne ja noobel jook, mida sobib lauale sättida pidulikumatel puhkudel. Selle Cremanti valmistamiseks vajalikud viinamarjad on käsitsi korjatud ning pärit lubjakivi ja savirikkast pinnaselt. Vahuvein on küpsenud teise fermentatsiooni ajal 18 kuud pärmisetetel. Veini valmistamiseks on kasutatud Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir viinamarju.

Jook on kuldkollase värvusega, värske ja puuviljane, samas erksa happega ning kergelt kreemine ja väga hea tasakaaluga nauditav vahuvein. Aroomis on tunda tsitruselisi ja leiab nii sidrunit kui ka greibi mõrkjust ja jasmiini aromaatsust. Maitsenüanssidest leiab puuviljadest rohelist õuna ja virsikut, samas ka veinis ka kreemisust ja kergelt ka pärmisust. Järelmaitses annab muuhulgas tooni mineraalsus, mis on tingitud viinamarjade kasvupinnasest.

Hästi lihtsad suupisted, kus krõbedaks röstitud baguette saial õhulisest prosciuttost roos ja väike basiilikuoks veel lisaks

Toitudega sobitamisel on Cremant de Limoux puhul tänu lubjakivisel pinnasel kasvamisele tunda mineraalsust, mis annab eriti hea sobivuse erinevate koorikloomade ja mereandidega. Tänu oma erksale happele sobib vein hästi ka erinevete juustude juurde sobitamiseks ja eriti mõnusa koosluse moodustab see Cremant valgehallitusjuustudega sobitades.

Taas lihtne suupiste, kus krõbesaial kreemine brie või camembert juust ja sellel hapukas moos koos granaatõunapärlitega

Oma nüansirikka maitse tõttu on see vahuvein ideaalne kaaslane erinevate suupistete juurde ja sarnaselt šampanjaga on veinil jõudu ja iseloomu suurema osa suupistetega ilusaid ja nauditavaid kooslusi moodustada alates kalast, kanast kuni näiteks kergemate liharoogadeni välja. Magustoitudest sobiks seda vahuveini pakkuda näiteks jogurti- või vanillikastmes küpsetatud õunte juurde.

Lihtsateks ja toimivateks sõbrapäevaks sobivateks suupisteteks Cremant de Limoux juurde võib valmistada röstitud baguette´i, kus krõbedal saiaviilul valgehallitusjuustule sätitud hapukam moosi ja granaatõunapärlid. Teise variandina võib segada toorjuustu meega, tõsta seda krõbedale baguette´ile ja sättida sinna peale soolakat pitsilist prosciuttot, millest saab roosi vormida. Sõbrapäeval võib teha ka lihtsaid kirsstomati ja mozzarellakirsi suupisteid basiilikuga, kus tuleks kirsstomat diagonaalselt pooleks lõigata ning siis hambatiku otsa torgata nii, et kirsstomatipoolikutest moodustub süda. Lihtne ja toimiv sümboolne suupiste, mis sobib imehästi sõbrapäeval pidulauale.

Piklikest kirsstomatitest saab teha armsad punased südamed. Koos mozzarellapalli ja basiilikuga samuti mõnus lihtne ja efektne suutäis, mis kui loodud sõbrapäevaks.

Veini serveerides peaks ta serveerimistemperatuur olema 6-8°C.

Parima hinnaga saab seda jooki soetada endale Joogikultuuri lehelt SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.