Mõnusalt rammusas kooreses kastmes hinkaalid võtavad veidi šnitti Itaalia köögi pasta- või ravioolikastmetest. Siin kastmes annavad ilusat rohelist värvi veel võis hautatud porrulauk ja spinat, mis aitavad roale vajaliku köögiviljaportsu lisada ja teevad sellest mõnusa kevadiselt rohelise taldrikutäie. Riivi kastme sisse veel parmesani juustu ja puista pisut muskaatpähklit ning tulemuseks on kaste, mis viib lihtsalt keele alla koos hinkaalidega.

Hinkaalid kooreses porru-spinatikastmes

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 pakk Viči lihaga hinkaale
  • 1 porru hakituna
  • 50 g võid
  • 2 dl 35%-list koort
  • 1-1,5 dl puljongit
  • 100 g spinatit
  • 50 g riivitud parmesani juustu
  • Veidi muskaatpähklit
  • Veidi basiilikut väiksemaks rebituna
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja sulata siis pannil või. Tõsta pannile porrulauk ja lase vaiksel kuumusel kümmekond minutit haududa. Ära pruunista ja vajadusel alanda kuumust, et porru või sees vaikselt hauduks. Tõsta siis kuumust ja lisa pannile puljong, lase keema tõusta ja lisa koor. Lisa ka riivitud parmesan. Maitsesta kaste soola, pipra ja jahvatatud muskaatpähkliga. Viimasena lisa kastmele spinat ja lase sellel kastmes “närtsida”.
  • Kastme valmimise ajal keeda hinkaale soolaga maitestatud vees 6-8 minutit. Kurna sõelal ja tõsta siis hinkaalid kastme sisse. Sega läbi, kuumuta korraks hinkaale kastme sees ja serveeri kohe. Puista serveerides peale värskeid basiilikulehti ja soovi korral täiendavalt veel riivitud parmesani.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.