Siinkohal peaksid taustaks kõlama pasunahelid ning trummipõrin. Valjul häälel tahan teile teatada, et juba sel reedel ja laupäeval peavad kõik toiduhuvilised inimesed pealinnast ja kaugemaltki ennast Tallinnasse Rotermanni kvartalisse sättima, taskud 2 EUR-iseid münte täis toppima ning maitsemeeled ergud hoidma.
Esmakordselt pakutakse rahvale absoluutselt suurepärast võimalust käia läbi mõne tunni jooksul 14 (!) suurepärase restorani ajutist väljapanekut ja tutvuda selle toiduga, läbi mille iga restoran tahab ennast rahvale tutvustada. Iga portsu hind on täpselt 2 EUR-i ja hõrgutisi siin jagub.
Toimub Restoranide Festival
Saime meiegi näpuotsaga katsuda ja keeleotsaga maitsta osa sellest, mis kahel päeval teie kõigi jaoks laiali laotub.
Ja, uskuge, kohale tulla tasub. Või et rumal on see, kes võimalust ei kasuta.
Meie väike festivalile eelnev ringkäik algas Mooni kohvikust ning lämbelt kuuma päeva õhtupoolikul saime proovida Mooni ajatute klassikute mini (no tegelikult mitte ka nii väga mini) variante.
Esmalt kuulus borš oma tuntud headuses. Minu jaoks senini kõikide boršide etalon, mis maitseb täpselt niisama hästi nii kuumal suvepäeval kui ka külmal pimedal talveõhtul.
Roman Zaštšerinski Moonist |
Igor Andrejev Moonist |
Dominic tuleb välja kahe roaga, millest esimene on suupiste kartuliga, millel siia tartar, vutimuna ja lõhemari.
Teine suupiste on komponeeritud kokku vasikapõsest, röstleivast, ürdikreemist ja jõhvikamoosist.
Vasta