Viie erineva pipraga marineeritud heeringas on mõnus suutäis, mis flirdib magusvürtsikal skaalal ja sobib nii võileivale sättimiseks kui ka niisama tahedamaks suutäieks või ka salatisse lisamiseks. Viis erinevat vürtsi annavad heeringale väga nauditava maitsesügavuse.

Sellist heeringat sobib hästi kaunisse purki tehtuna ka kingikotti sättida, sest isetehtud kingitus on alati kõige väärtuslikum kingitus ja praegusel advendiajal on üllatuste tegemine on igati a(s)jakohane. Kes siis ei tahaks maitsvaid kingitusi saada 🙂

Heeringas viie pipra marinaadis

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g Viči traditsioonilist heeringat
  • 2-3 tl Viie pipra valmissegu või sega ise kokku (valge pipar, must pipar, roheline pipar, rosé pipar, vürts)
  • 1 valge sibul
  • 1 punane sibul
  • 2 loorberilehte
  • Hakitud värsket tilli
  • Poole sidruni mahl
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1,5 dl vett

Valmistamine

  • Tükelda heeringas parajateks tükkideks. Kui kasutad terveid pipraid, siis purusta need uhmris. Jäta mõned pipraterad purustamata ja kasuta neid hiljem kaunistamisk. Võid kasutada ka valmis purustatud viie pipra segu.
    Koori sibulad ja lõika poolratasteks. Purusta loorberilehed väiksemateks tükkideks.
  • Sega jahvatatud piprad vee, soola ja suhkruga kuni suhkur on lahustunud. Lisa sibul, loorberileht, sidrunimahl, hakitud till ja sidrunipipar. Lao purki tükeldatud heeringas kihiti marinaadiga. Jälgi, et heeringas oleks üleni marinaadi sees. Lisa ka purustamata jäänud piprad. Vajadusel vajuta heeringat veidi kokku.
    Jäta 2-3 päevaks marineerima enne kui purgi avad.
Viči traditsiooniline heeringas sobib siia marinaadi pistmiseks suurepäraselt ja paar päeva marinaadis kümmelnuna saab heeringas väga nauditava lisamaitse juurde.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.