Ahjukõrvits

Esileht / Määramata / Ahjukõrvits

Ma ei väsi ülistamast kõrvitsat. Üks algaine ja kuipalju võimalusi erinevateks roogadeks. Siin järgnevalt üks meie lemmikroog, mis on väga mõnus kaaslane lihale. Kõrvitsa ja salvei kooslus on ka minu jaoks ületamatu 🙂


Ahjukõrvitsat tee nii: lõika kõrvits ca paari cm-se paksusega sektoriteks või kuubikuteks ning aseta koos küüslauguküünte (võid ka ingveriviilusid lisada) oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Jahvata peale veidi soola ja pipart. Küpseta 190°C juures, kuni kõrvits tõmbub kergelt pruuniks ja on seest pehme. Samal ajal sulata pannil või ja kui või on kuum, siis viska sinna sisse salveilehed ning friteeri nad võis ära (muutuvad tumedamaks ja krõbedaks). Koori võilt “vaht” ära s.t. see kobrutav osa. Kui võtad kõrvitsa ahjust välja, kalla salveivõi kõrvitsale peale. Salveilehed kannatab ka ära süüa. Võid proovida ka samamoodi teha bataadiga või teha bataadi-kõrvitsa seguna. Bataat on hästi hea ja magus, eriti kui teda ahjus küpsetatud on. Ja jääb väga ilus – erkkollane kõrvits ja oranzh-punakas bataat. Bataati ehk maguskartulit ostan mina Prismast, seal on teda pea kogu aeg saada ja kilohind on ca 45.-

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.