Karask

Esileht / Määramata / Karask

Karaskiga seondub mulle umbes 15 aasta tagune aeg, kui mingil helgel hetkel avastasin enda jaoks selle toreda leivalise. Mind võlus selle küpsetise arhailine olek ja tegemise lihtsus. Sel ajal sai karaskeid küpsetatud ja söödud pea pidevalt, ühtlasi proovisin ka erinevaid retsepte.

See siintoodud retsept on jäänud üheks lemmikuks. Huvitaval kombel mulle köömned muidu toitudes ei maitse, kuid karaski sees on need kohustuslikud.
Karaskitaina jaoks läheb vaja: 500 ml keefiri või petti, ca 800 grammi odrajahu (võid võtta ka nt ca 600 gr odrajahu ja 200 grammi nisujahu ning jahu kogus on umbkaudne, lähtu taina paksusest), 1 muna, 50 gr võid, 1 spl suhkrut, 1 tl soola ja 1 spl köömneid, 1 tl soodat.
Klopi lahti muna, lisa keefir ja sulavõi. Siis kuivained (sooda sega jahu sisse) ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Tainas peab tulema üsna paks, selline, mida tuleb pannile ise laiali määrida, samas peaks jääma siiski määritavaks 🙂 Pane võitatud vormi.
Küpseta 170 kraadi juures ca 45 minutit.
Võta ahjust välja ja lase räti all jahtuda. Võid pealispinna kohe võiga üle tõmmata. Lõika korralik käär ja peale määri päris võid 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.