Part taipärase ingverikastmega

Esileht / Määramata / Part taipärase ingverikastmega

Üks meie pere ja külaliste lemmikuid talvisel hooajal 2009/2010. Ei hakka kokku arvutama, millises koguses pardifileed oleme suutnud sel moel koos sõpradega ära süüa. Hõrgule pardilihale ja puhta maitsega basmati riisile assisteerib tugevate maitsetega kaste. Kõik see kokku – lihtsalt super!


Pardi jaoks on vaja 2 rinnafileed (sellest jätkub neljale keskmise isuga sööjale). Tee pardi naha sisse terava noaga ühte ja teistpidi lõiked, nii et tekiks peeneruuduline muster. Proovi lihasse mitte sisse lõigata, muidu voolab sealtkaudu hulk mahla välja.
Pane pardifilee nahapool allapoole külmale pannile ja kuumuta, kuni hakkab rasva välja sulama. Vahepeal võib väljasulanud rasva pannilt ära kallata.
Kui pardi nahapool on parajalt krõbe, pruunista part ka kõikide teiste külgede pealt, et mahlad kinni kõrvetada. Siis ahju ca 5-10 minutiks (sõltub, kui küpset tulemust soovid, mina eelistan pigem 5 minuti variant). Ahjust väljavõttes keera filee fooliumi sisse ja lase mahladel tõmmata 10 minutit, enne kui lahti lõikad.
Pardikaste tuleks teha nii, et pannile õli sisse pane pöidlasuurune jupp peeneks hakitud ingverit, paar hakitud küüslauguküünt ja üks peeneks hakitud tšillipipar. Kuumuta läbi ja lisa ca pool klaasi kanapuljongit (mina eelistan kanafondist tehtud või siis isekeedetut). Sega juurde 3-4 spt sojakastet, 2 spl kalakastet, võid panna ka paar spl tumedat sojakastet, paar lusikatäit ketšupit (sic! aga see teeb tõesti maitse heaks), paar lusikatäit suhkrut ja musta pipart. Lase veidi kokku keeda. Võid paksendada ka maisitärklisega, aga ei pruugi. Ja kui tahad eriti luksuslikku lõpptulemust, võid kogu kastet viimistleda veel sortsu kange alkoholiga.
Kalla kaste lahtilõigatud pardifileele, saputa peale maitserohelist ja serveeri koos aurutatud basmati riisiga.

Paleoretspti valmistamiseks kasuta sojakastme asemel samas koguses kalakastet, suhkur asenda meega, maisitärklis kartulitärklisega ning või asemel selitatud võid. Riisi asemel serveeri parti meelepäraste köögiviljadega või lillkapsariisiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.