Raamatutest

Esileht / Määramata / Raamatutest

Tahan veidi jagada üht oma ammust lemmikut. Tegemist on kokaraamatuga “Authentic Italian”. Leidsin selle raamatu täiesti üllatuslikult siitsamast Tallinnast Allecto poest, kuigi raamatu sisu vaadates peaks ta olema Itaalia reisilt kaasa toodud 🙂


Alates hetkest, kui sellesse raamautsse pilgu heitsin, sai alguse meievaheline kirglik suhe. Sellesse raamatusse on talletatud lisaks autentsetele itaalia retseptidele (seni parim Osso buco retsept pärineb sealt) aukartust äratav kogus ehedat emotsiooni ja meeleolu, et vahel vaatan raamatus olevaid pilte lihtsalt selleks, et tuju paremaks muuta.


Pildid on tehtud ülimalt loomulikus keskkonnas, püüdes kaadrisse päris Itaalia inimesed nendele omases ümbruses. Iga retsept pärineb mingi konkreetse isiku paremikust ning sageli on see tädi või onu siis ka pildile sattunud, kelle kuldvaramust roog pärit on.
Näiteks võib pizzaretseptide juures olevaid fotosid vaadates tunda oma ninas üle terve Napoli linna laotuva küpseva pizza, sulava mozzarella ja aromaatse basiiliku lõhna.


Nii, nagu piltidelt näha on – ei mingit stilistikat ega lavastust, kõik täpselt nii ehe ja aus, nagu ta päris elus ongi.
Selle kõige pärast armastangi seda raamatut jäägitult, kuigi köide on juba lagunenud ja lemmikroogade retseptide lehtedele on tekkinud toiduplekid. Samas tean, et mu sõber ei pahanda sellepärst, vaid oleks solvunud siis, kui oleksin ta ostnud ja siis riiulile unustanudki 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.