Kodujuustu täidisega avokaado

Esileht / Määramata / Kodujuustu täidisega avokaado

Hetkel, veebruaris, on saabunud avokaadode hooaeg ning poest võib neid saada üsna söödavas küpsusastmes ja väga hea hinnaga.


Avokaadole kiidulaulu võibki laulma jääda. Igal juhul on tegemist ülimalt kasuliku toiduainega, mida Eestis tarbitakse häbematult vähe. Avokaado on küll suhteliselt energiarikas vili, kuid ta ei sisalda suhkruid ja rasvasus tuleb väga kergesti omistatavatest rasvhapetest, mida pigem soovitatakse tasakaalustatud dieedi puhul (teisisõnu sisaldab avokaado neid rasvu, mis aitavad halbadest rasvadest lahti saada). Seda vilja soovitatakse südame-vereringkonna tugevdamiseks ja loetelu kõikidest kasulikest ainetest, mida see vili sisaldab, läheks tüütult pikaks.
Avokaado on harva poest ostes päris õiges küpsusastmes. Katsudes peaks olema koor kergelt vetruv, kindlasti mitte kivikõva. Kui küpseid avokaadosid ei ole võimalik saada, võib proovida ise järelküpsetamist teha. Kõige paremini saab seda teha paberist kotis, külmkapis ja eriti hea efekti pidi andma see, kui “küpsetuskotti” lisada veel üks banaan.


Ja kui avokaado on küps, võib teha nii: poolita avokaado ja eemalda kivi. Hõõru lõikepind sidruniga, siis ei tõmbu see pruuniks. Võid kivist jäävat avaust ka veidi suuremaks uuristada, sest sinna sisse tuleb täidis. Kuna nii täidis kui ka avokaado ise on üsna neutraalse maitsega, võid kivist jäänud auku panna veidi kas pestot või Ceasari salati kastet (väga hea maitsega Ceasari kastet saab Stockast salatiletist) Täidise jaoks võta head mahlast kodujuustu, majoneesi,värsket hakitud tilli ja krevette/makrat. Sega täidiseained ja täida avokaado kodujuustutäidisega. Peale raputa veidi tilli ja pane kaunistuseks paar krevetti või vähisaba. Süüa tuleks seda lusikaga uuristades nii, et võtad veidi avokaadot ja veidi täidist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.