Pasta brokkoli ja anšoovisega

Esileht / Määramata / Pasta brokkoli ja anšoovisega

Tõeline 10 minuti roog. Minu üks lemmikuid oma maitsekooslusega, selline parajalt krehvtine ja üldsegi mitte nii koorene ja raske, kui suurem osa pastasid. Tasub proovimist – on väga maitsenud isegi neile, kes muidu kala ei söö ega armasta.


Tegevuskäik järgmine: Alusta sellest, et tükelda ära üks suur või paar keskmist brokkolit (eralda õisikud ja võid koorida ka varre nii, et eemaldada puitunud koore ja hakid selle pehme ja mahlase sisu ära). Kui brokkoli ettevalmistatus, siis pane soolaga maitsestatud vette keema kas penne vm lühike pasta (keeduvesi peaks olema merevee soolasusega ja pane vett kohe rohkelt). Kui vesi keema hakkab, lisa pasta (see kogus peaks sobima ühe paki ehk 500 grammi pastale ja 4-le sööjale) ning keeda ca 1 minut vähem, kui paki peal märgitud keetmisaeg. Siis jääb parajalt al dente ehk mitte liiga pehme ja lödine (liiga pehmeks keedetud pastaroog muutub makaroniks meil kodus on kõikide ebaõnnestunud pastade üldnimetus makaronid). Samal ajal kui pasta keeb, pane pannile korralik kogus võid (ikka päris võid 😉 ), sinna sisse ca 2 (võib ka rohkem) hakitud küüslauguküünt, 1-2 hakitud punast tšillipipart (võta seemned välja) ja 6-7-8 peeneks hakitud anšoovisefileed. Kui hakkisid peeneks brokkoli varreosa, siis lisa ka see pannile. Kuumuta kogu see koosseis või sees läbi. Nüüd korra tähelepanu pastakeedupotile: umbes 4 minutit enne, kui pasta keenuks peaks saama, kalla pasta vette juurde brokkoliõisikud. Keeda siis koos pastaga 4 minutit ja kurna nii pasta kui brokkoli nii, et veidike keeduvett jääb ka alles. Kalla kogu pasta koos brokkoliga pannile ja sega seal olevate ainetega. Võid lisada veel törtsu võid ja hea peotäie parmesani. Vajadusel lisa veel allesjäänud keeduvett, et kogu roog liiga kuiv ei jääks. Pane taldrikule ja riputa peale veel parmesani ja jahvata peale musta pipart. Anšoovis on selles roas võtmesõna. Annab tugeva soolas-vürtsika maitse mahedale brokkolile ja sobib ülihästi vürtsise tšillipipraga. Ise olen teinud päris anšoovistega (ostan neid Da Vinci Foodi’st, tegelikult polegi väga kallis, suur ca 700-grammine konserv oli vist veidi üle 100.-, aga sellest jätkub kaua-kaua). Meie poes pakutavate libaanšhoovistega ei ole proovinud, aga julgen arvata, et mingi sarnase maitsenüansi saab ka neid kasutades kätte.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.