Kitsejuustu-tomati pirukas

Esileht / Määramata / Kitsejuustu-tomati pirukas


Täidis: 200 kitsejuustu, 200-250 kirsstomateid, 200 dl piima või kohvikoort, parmesani juustu riivituna ca 150-200 grammi, 3 muna, sool, pipar, tüümian – parem, kui värske, aga pole ka hullu, kui kuivatatud
Kui põhi valmis ja vormis, siis lõikad põhja peale kitsejuustu lõigud. Sinna lõikude vahele vajutad tomatid.
Võta munad, klopi natsa. Lisa piim + sool+ pipar ja kui kuivatatud tüümian, siis lisa ka see nüüd, maitse järgi siis. Kui värske, siis lisad pärast pirukale peale, enne ahju panekut. Võid panna osa riivitud paremsani ka täidise sisse.
Kui need asjad nüüd kokku keeratud ja maitsestatud, siis kallad põhjale (kus juba ka tomatid naerunägudega ootavad :)) Kõige lõpuks puistad ühtlaselt peale riivitud parmesani.
Ahi kuumuta ette 200 peale.Küpsetusaeg vist ca 30 minutit, lase ikka pealt mõnusalt pruuniks.
Kui ahjust välja võtad, peab mingi aeg tahenema – algul kipub täidis liiga pehme olema. Hiljem taheneb ilusti ära ja saad kaubandusliku välimusega tükid lõigata.
Sobib imehästi värske salatiga.

Tänud Reelikale selle retsepti eest, nüüdsest kuulub see meie lemmikpirukate hulka. Sümpaatne on see, et tegemist on üsna väherasvase kattega pirukaga ning mahedate ainete taustal pääseb puhas kitsejuustu maitse mõnusalt esile.
Põhi: 200 nisujahu, 75 g võid, nii 2-3 spl vett, kui vaja, soola
Näpid jahu (sool siia) ja või, lisad vett. Tuleb kena taignapall, mille siis vajutad näppudega vormi

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.