Kõrvitsasupp ingveriga

Esileht / Määramata / Kõrvitsasupp ingveriga


Minu absoluutne lemmik sametise ja kergelt ingverivürtsise maitsega supp. Üks neist toitudest, milleta enam sügistalvist hooaega ette ei suuda kujutada. Millegipärast oleme oma perega kõrvitsa-ingveri kooslusest nii jäägitult sõltuvusse sattunud, et ükski ingverita kõrvisasupp ei tundu enam päris õigena.

Kogused on kõik umbkaudsed ja tuleb hea välja igas vahekorras. Koostisained: ca 1-1,5 kg tükk kõrvitsat, soovitavalt muskaatkõrvitsat, on kõige sametisem ja ilus värv on ka 🙂 Pöidlasuurune jupp ingverit, kes tahab vürtsikamat, võib ka rohkem panna 1 sibul Vahukoort ja kanapuljongit Võid, soola, kõrvitsaseemne õli ja röstitud kõrvitsaseemneid (kaks viimast on olemas Tln Kaubamajas) Haki sibul ja pruunista poti põhjas võis (või ka õlis). Lisa juurde kooritud ja hakitud ingver ning kõrvitsatükid. Kuumuta kergelt läbi ja kalla peale kuum kanapuljong (kas siis puljongikuubikust või kontsentraadist ehk fondist). Vedelikku pane üsna vähe, kõrvitsatükid ei pea vedeliku sees olema, pigem võiks olla puljongit ca 1/4 mahust poti põhjas. Haududes annab kõrvits üsna palju vedelikku välja. Hauta kõrvits pehmeks, püreesta ja lisa kas kohvikoor või vahukoor. Soovi korral võid ka kartulit lisada ja koos kõrvitsaga hautada. Kartuliga supp jääb veidi tummisem. Ja siis tõsta taldrikule, vala peale tsipa kõrvitsaseemne õli ja puista kõrvitsaseemneid. Ja tahaks näha kedagi, kellele see supp ei maitse Kui juurikaid pelgavatele meestele pakkuda, siis sobib supi peale panna ka pannil läbi kuumutatud (toor)suitsupeekoni või -singi ribasid. Ma olen paar kapsavihkajat selle nipiga kõrvitsasupi usku saanud.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.