Õunakrõbedik ehk Apple Crumble

Esileht / Määramata / Õunakrõbedik ehk Apple Crumble

See mõnus magustoit sobib väga hästi siis, kui on saabunud taaskord õunauputus, nagu juhtus 2009. aasta sügisel. Põhiainet õuna kulub selle roa peale aukartustäratav kogus ehk terve kilo. Ja maitse on ka väga mõnus ja ülimalt …. õunane 🙂
Sama valemiga võib teha nii ploome, rabarberit, marju või mida iganes, mille hooaeg parasjagu kätte jõudnud on.
See konkreetne retsept on pärit ajakirjast Olive ja tegemist on ajakirja lugeja retseptiga klassikalises inglise stiilis. Igal juhul hinnati sel moel tehtud apple crumble paremaks, kui Gordon Ramsay õunakrõbedik.


Alustuseks tuleb ca 1 kg õunu koorida ja hästi peened viilud lõigata. Siis võta peotäis rosinaid, neid võib eelnevalt brändis/calvadoses/vana tallinnas vms leotada. Paar lusikatäit pruuni suhkrut ja teelusikatäis kaneeli ka. Selle kõik segad ära ja paned siis vormi põhjale (õunad võid eelnevalt sidrunimahlaga piserdada, et pruuniks ei tõmbaks) ja küpsetad ahjus kuni õunad on pehmed. Tiba vett võid ka panna kui on kuivemad õunad.

Samal ajal kui õunad ahjus, sega 100 gr jahu, 100 gr kaerahelbeid (parimad jäävad need jämedad), 1 tl küpsetuspulbrit, pool pakki võid ja 150 gr pruuni suhkrut.
Mulju või ja kuivained segamini kuni moodustub puru. Kui õunad on pehmed, võta õunasegu välja ja pane koogivormi, puista puru vormi peale, silu ühtlaseks ja küpseta, kuni pealt kuldpruun (30-40 minutit).

Söö kuumalt koos vaniljejäätisega või -kastmega. Hästi lihtne, kuid väga maitsev!
Toodud retsept on pärit Olive ajakirjast, kus see retsept tegi ära Gordoni Apple Crumble’ile.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.