See mõnus magustoit sobib väga hästi siis, kui on saabunud taaskord õunauputus, nagu juhtus 2009. aasta sügisel. Põhiainet õuna kulub selle roa peale aukartustäratav kogus ehk terve kilo. Ja maitse on ka väga mõnus ja ülimalt …. õunane 🙂
Sama valemiga võib teha nii ploome, rabarberit, marju või mida iganes, mille hooaeg parasjagu kätte jõudnud on.
See konkreetne retsept on pärit ajakirjast Olive ja tegemist on ajakirja lugeja retseptiga klassikalises inglise stiilis. Igal juhul hinnati sel moel tehtud apple crumble paremaks, kui Gordon Ramsay õunakrõbedik.
Alustuseks tuleb ca 1 kg õunu koorida ja hästi peened viilud lõigata. Siis võta peotäis rosinaid, neid võib eelnevalt brändis/calvadoses/vana tallinnas vms leotada. Paar lusikatäit pruuni suhkrut ja teelusikatäis kaneeli ka. Selle kõik segad ära ja paned siis vormi põhjale (õunad võid eelnevalt sidrunimahlaga piserdada, et pruuniks ei tõmbaks) ja küpsetad ahjus kuni õunad on pehmed. Tiba vett võid ka panna kui on kuivemad õunad.
Söö kuumalt koos vaniljejäätisega või -kastmega. Hästi lihtne, kuid väga maitsev!
Toodud retsept on pärit Olive ajakirjast, kus see retsept tegi ära Gordoni Apple Crumble’ile.
Vasta