Vahepeal oli selle koogi aastateks unustanud, aga naabrinaine tuletas meelde ja siis otsisin selle retsepti taas kord välja. Hästi mõnus ja õhuline kook, hapukas vahekiht sobib superhästi vahulise põhja ja kattega.
Panen siia originaalretsepti, ise asendasin eelseisva rannahooaja valguses vahukoore vaniljekastmega. Ja see põhja-kattekiht tulebki teha kahest erinevast taignast (õigemini taigen + munavalge kiht), mis siis üksteise peale kallatakse ja hiljem teineteise peale laotakse (kreem ikka vahele ka).
Põhi:
125 g võid
1 dl suhtkrut
2 munarebu
1 dl piima
1,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
2 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl mandlilaaste
Keedis:
0,5 l tükeldatud rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut
Täidis:
2 dl vahukoort
2 dl raberberikeedist
0,5 dl suhkrut
0,5 spl vaniljesuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 sl sidrunimahla
Või, suhkur ja munarebud vahustada. Lisada piim, jahu ja küpsetuspulber. Määri taigen õhukese kihina ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus tavalise ja vaniljesuhkru. Määri segu taignale ja raputa peale mandlilaastud.
Küpseta 200 * ahjus 12 min.
Lase põhjal jahtuda ja lõika pooleks.
Keeda tükeldatud rabarberid vee ja suhkruga keediseks, tasasel tulel, 20 min. Jahuta.
Valmista täidis.
Vahusta koor, lisa suhkur ja muud maitseained. Sega kokku rabarberikeedisega.
Enne serveerimist määri täidis kahe põhjakihi vahele.
Väga hõrk maitse millele ingver lisab omamoodi pikantset nüanssi 🙂
Vasta