Nõgesesupp

Esileht / Määramata / Nõgesesupp


Midagi murueide valdkonnast. Nõges, muide, maitseb üllatavalt hästi. Nõgesesupi traditsioon pärineb minu lapsepõlvest, ühe kevadise kohustusliku roana tegi ema alati nõgesesuppi ja nurmenuku lehe salatit. Igal juhul saab nõgesest korraliku raualaksu 😉
Korja nõgesed ja kupata need läbi, siis ei kõrveta. Vajuta liigne vesi välja ja pane puljongisse (ise kasutan mitte kuubikuid, vaid fonde, neid on hästivarustatud kauplustest saada, aga puljongikuubik sobib ka hästi) paar kartulit ja lisa sinna ka peeneks hakitud kupatatud nõgeselehed. Keeda kuni kartul pehme. lisa kas kohvikoort, vahukoort, toorjuustu, merevaiku – vastavalt sellele, millist konsistentsi või rammususe astet soovid saavutada. Kõige lõpus lase kogu mass sauseguriga peeneks. Serveeri koos hakitud munaga.
Tegelikult on see roheline ollus päris maitsev. Mu mees sööb väga hea meelega, kuigi mitmed lihasööjad mehed vaataksid teda vist üsna kaastundlikult.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.