Sõstrajäätis šokolaaditükkidega

Esileht / Määramata / Sõstrajäätis šokolaaditükkidega

Seni on minu jäätised valminud tubli abilise jäätisemasina toel. Samas annan aru, et jäätisemasin sattus minu koju üsna juhuslikult (tuli mõte kodus jäätist teha ja kohe leidsin meie kaubandusest ka ühe masina. Viimane fakt on päris suur vedamine, muide). Üldiselt on see masin tavaelus umbes samast kategooriast nagu banaaninagi ja munakeetja (ütleme nii, et ei kuulu eluks kõige hädavajalikemate tarvete hulka).

Eelnevat arvesse võttes ja saades innustust Ragne blogi jäätiseteemadest ning tema korduvatest õnnestunud masinata jäätisetegemise katsetustest, otsustasin seekord minna ka kergemat teed ja katsetada väga lihtsal moel valmivat kodutehtud jäätist.

Jäätise jaoks oli vaja:
1 purk ehk 360 grammi Nopri vahukoort (35%)
1 purk SUHKRUTA kondenspiima
1 dl suhkrut
3 dl sõstapüreed viljalihaga (Panin pooleks punase- ja mustasõstra püreed. Marjamaa talu tooted on super head, ise käin neid ostmas Rocca aatriumis olevast müügiletist, ökopoodides on ka saadaval.
korralik peotäis NoMu Hot Chocolate šokolaadihelbeid (minu üks lemmiktoode, sobib väga hästi igasugu küpsetistesse ja magustoitudesse)

Tegevuskäik: vahustasin vahukoore suhkruga, segasin ettevaatlikult sisse kondenspiima ning sõstrapüree, lisasin šokolaadihelbed ning valasin koheva segu plastnõusse. Ja siis sügavkülma. Suutsin isegi kontrolli all hoida oma kirge kogu massi igaks juhuks segamas käia.
Välja tuli väga mõnus kreemjas hapuka alatooniga jäätis, millele lisaväärtust andmas šokolaadikillud. Eriliselt sooja vastuvõtu sai jäätis laste poolt, kes olid päeval just vahvleid küpsetanud ning sinna vahvlitorbikusse sobis jäätis eriti hästi.

Järgmisel päeval oli jäätis kohe välja võttes veidi liiga külmunud olekus (raske oli algul karbist kätte saada). Sel juhul aitas hästi see, et veidi enne portsude valmissättimist tuli jäätist veidi aega toasoojas hoida.

Need Marjamaa talu tooted on meil kapis alati valmis – sobivad nii toorjuustu kookidesse, smuutide/jäätiste jms maitsestamiseks. Vitamiinilaks on kauba peale!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.